Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Archív - rok 2004

Odkanalizovanie Horných Kysúc a riešenie zásobovania vodou

Odkanalizovanie Horných Kysúc a riešenie zásobovania vodou

Čadca 19.11. 2004: Predložený projekt rieši problém odkanalizovania a čistenia odpadových vôd a zásobovanie touto životne dôležitou tekutinou v regióne Horné Kysuce. V zmysle znenia zákona č.422/2002 Z.z. B 23 je vlastník nehnuteľnosti, kde vznikajú odpadové vody, povinný pripojiť nehnuteľnosť na verejnú kanalizáciu. Odvážanie odpadových vôd zo žúmp a ich vypúšťanie do vodných tokov a na polia je zakázané a bude prísne sankciované.

Vytvorené: 19.10.2008 | čítať celý článok | Čitateľov: 1153

Základné školy nezrušia - Rokovanie Mestského zastupiteľstva Čadca

Čadca -Štvrtok, 17. júna 2004 rokovali v Čadci poslanci mestského zastupiteľstva. Rokovanie začal prednosta MsÚ Ing. Ján Husár správou v súvislosti so spoločnosťou Jama-Gastro Bratislava k rozvoju prímestskej rekreačnej oblasti Čadca - Husárik. Zámer zástupcov uvedenej spoločnosti poslanci mesta schválili. Vedúci odboru školstva, kultúry, mládeže a športu Mgr. Ján Polák navrhol ďalšie riešenie smerovania základných škôl a školských zariadení v meste Čadca.

čítať celý článok | Čitateľov: 746

Etnofilm Čadca 2004 - 13 . ročník medzinárodného bienále festivalu dokumentárnych filmov a videofilmov o ľudovej kultúre

Etnofilm Čadca 2004 - 13 . ročník medzinárodného bienále festivalu dokumentárnych filmov a videofilmov o ľudovej kultúre

V dňoch 22. - 25. septembra 2004 sa v priestoroch Kysuckého múzea a v Dome kultúry v Čadci konal 13. ročník najstaršieho filmového festivalu na Slovensku. V rámci súťažnej časti sa predstavilo 37 filmov od tvorcov zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Srbska a Čiernej hory, Grécka, Španielska, Nemecka, Slovinska, Českej republiky, Talianska, Nového Zélandu, Libanonu a Japonska. Súčasťou bohatého programu bola pocta k nedožitým jubileám významných osobností etnografie – Karola Plicku a Martina Slivku. Čestným prezidentom festivalu bol významný slovenský režisér Dušan Hanák.

Vytvorené: 09.10.2008 | čítať celý článok | Čitateľov: 1135

Podpaľač úradoval v Čadci

Podpaľač úradoval v Čadci

Vo štvrtok 3. júna 2004 medzi 22. a 23. hodinou večer hodil podpaľač tri zápalné fľaše s horľavinou ( Molotov kokteil ) oviazané drôtom do predajne textilu v budove Telovýchovnej jednoty Lokomotíva. Pripomeňme si nedávny požiar Palárikovho domu, v ktorom bola taktiež predajňa textilu. Len vďaka náhodnému chodcovi, ktorý privolal vozidlá požiarnej ochrany, sa nevznietila celá budova.

čítať celý článok | Čitateľov: 1204

Požiarom zničený Palárikov dom - Demolačné práce už začali

Požiarom zničený Palárikov dom - Demolačné práce už začali

ČADCA - 31.mája 2004 - Palárikov dom je v štádiu demolácie, začali sa potrebné práce. Dom postupne zmizne a potom namiesto neho vyrastie iná budova. V úvahu pripadá aj galéria. Presná príčina požiaru ešte nie je známa, a budeme o nej naďalej informovať. Do budúcnosti pripravujeme doposiaľ NEZVEREJNENÉ nahrávky požiaru. Aktuálne fotografie si pozrietev priloženej galérii.


čítať celý článok | Čitateľov: 1687

PALÁRIKOV DOM zhorel - nezostal stáť kameň na kameni

PALÁRIKOV DOM zhorel - nezostal stáť kameň na kameni

Čadca 16.05.2004 : V noci z 15. na 16. mája 2004 bol požiarom zničený Palárikov dom. Požiar zachvátil celú budovu a nebiť pohotového zásahu požiarnej ochrany, požiar by sa rozšíril do celej ulice. Zhorela celá strecha a aj vnútro domu. Na prízemí bol obchod s textilom avšak nezachránilo sa nič. Fotografie si môžete pozrieť priamo tu !!!!

čítať celý článok | Čitateľov: 1130

ČADCA - Rokovanie poslancov mestského zastupiteľstva

29.04.2004 - Na rokovaní predniesol riaď. Ing. J. Droščák správu o hospodárení ZZO Čadca a.s.. Zisk takmer 200 000 SK bol rozdelený medzi športové kluby mesta Čadca. Ďalej bola prezentovaná správa o hospodárení riadených príspevkových organizácií mesta za uplynulý rok 2003.

čítať celý článok | Čitateľov: 706

Finančný deficit spôsobil výstražný štrajk na školách - chýba 35 000 000 SK

Streda, 25.08. 2004 - 30. apríla - sa v obciach na Kysuciach ale i v meste Turzovka protestný štrajk. Ten privítali s radosťou zamestnanci ako i školáci. Do štrajkovej pohotovosti vstúpili školy po vyhlásení kysuckého ZMO, ktoré navrhlo protest proti nekoncepčnému postupu MŠ SR a MF SR v riešení aktuálnych problémov financovania v školstve.
čítať celý článok | Čitateľov: 812