Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Polícia pátra po neznámom páchateľovi z lúpežného prepadu v Turzovke

Polícia pátra po neznámom páchateľovi z lúpežného prepadu v Turzovke

Turzovka 02.08.2013 - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Doposiaľ neznámy páchateľ, vo štvrtok 1. augusta v čase okolo 14.40 hod. v meste Turzovka - Stred, vošiel do predajne mobilných telefónov. Prezeral si telefóny vo vitrínach a následne pristúpil k pultu.

Oslovil 23 ročného muža, ktorý vykonával obsluhu v predajni. Spýtal sa ho komu dlží peniaze. Muž mu odpovedal, že nevie o nikom, komu by mal dlhovať. Páchateľ mu povedal, že prišiel po 1.500 eur. Po vzájomnej komunikácii neznámy páchateľ muža fyzicky napadol a opakovane od neho žiadal peniaze. Z obavy o svoj život a zdravie mu napadnutý muž dal papierové bankovky aj mince. Páchateľ si z predajne zobral aj dva mobilné telefóny a odišiel na neznáme miesto. Napadnutý muž utrpel zatiaľ presne nezistené zranenia. Odcudzením finančnej hotovosti a mobilných telefónov vznikla predbežná škoda vo výške 384 eur.

Polícia po prijatí oznámenia vykonala a naďalej vykonáva všetky potrebné opatrenia za účelom vypátrania a zadržania páchateľa skutku. Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov. V súvislosti s touto udalosťou bol vypracovaný identikit páchateľa.

Popis páchateľa: muž vo veku asi 30 rokov, vysoký 180 cm, štíhla športová postava, krátke riedke vlasy - bledej farby, malé uši, hovoril plynule po slovensky - bez nárečia, oblečené mal tričko s krátkym rukávom sivo-červenej farby, sivé tepláky, na nohách mal sivé botasky, informoval krajský policajný hovorca Radko Moravčík. Foto: KRPZ Žilina.

Polícia žiada širokú verejnosť, aby akékoľvek informácie k totožnosti, pohybu alebo pobytu vyobrazenej osoby, oznámili na bezplatnej telefónnej linke 158, alebo na najbližšom útvare Policajného zboru.


Vytvorené: 02.08.2013