Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

V rukách polície skončili dvaja zlodeji z Poľska, ktorí kradli v rodinnom dome

V rukách polície skončili dvaja zlodeji z Poľska, ktorí kradli v rodinnom dome

Krásno nad Kysucou 09.07.2013 - Dvoch občanov Poľskej republiky vo veku 28 a 33 rokov zadržali policajti z Obvodného oddelenia z Krásna nad Kysucou v nedeľu 7. júla. 28 ročný Poliak v skorých ranných hodinách v meste Krásno nad Kysucou, časť Zákysučie neoprávnene vošiel do dvora rodinného domu, následne vošiel do chodby rodinného domu, z ktorej odcudzil mobilný telefón a pánsku peňaženku s dokladmi a hotovosťou 11,-€.

Potom prešiel do kúpeľne odkiaľ odcudzil elektrický holiaci strojček a napokon vošiel do kuchyne, kde našiel na stole dva mobilné telefóny a otvorenú fľašu alkoholu. Tieto veci tiež zobral so sebou. Z domu potom vyšiel na ulicu, kde ho čakal 33 ročný kamarát. Z peňaženky vybral hotovosť a zvyšok odhodil do koša. Presunuli sa na iné miesto, kde dopili fľašu s alkoholom. Potom z odcudzených mobilných telefónov vytiahli SIM karty, tieto odhodili a telefóny si 33 ročný Poliak schoval u seba.

Keď majiteľ domu zistil, že mal v dome „nevítaného hosťa“ okamžite kontaktoval políciu. Policajti dvojicu podozrivých mužov zadržali onedlho po čine. Pred zadržaním sa 33 ročný muž snažil zbaviť mobilných telefónov odhodením do trávy. Zaistené telefóny boli odovzdané majiteľovi.
Poverený príslušník mladšieho 28 ročného muža obvinil z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Staršieho 33 ročného muža obvinil z prečinu podielnictva. V prípade preukázania viny hrozí 28 ročnému mužovi trest odňatia slobody až na dva roky, 33 ročnému mužovi trest odňatia slobody až na tri roky. Obidvaja obvinení boli dnes na základe podanej obžaloby predvedení pred sudcu OS v Čadci, informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Foto: ilustračné


Vytvorené: 09.07.2013