Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Gymnazisti z Turzovky spríjemnili Vianoce opusteným zvieratkám

Gymnazisti z Turzovky spríjemnili Vianoce opusteným zvieratkám

Turzovka 06.01.2013 - Nezastaviteľne sa blížil čas Vianoc, čas pokoja, lásky a vzájomnej pomoci. Pomoc štvornohým zvieratkám, ktoré si o pomoc nevedia povedať samy, ponúkli študenti z gymnázia v Turzovke. Ukázali tak, že majú súcit a osud zvierat im nie je ľahostajný. Zorganizovali sme na našej škole zbierku pre nechcené zvieratná v útulku v Korni. Pretože prišla zima, udreli už aj prvé mrazy a útulok má stále viac a viac opustených zvierat, chceli sme im pomôcť po finančnej, ale i materiálnej stránke, uviedla Janka Čuláková z 3.B.

Na našej škole sa vyzbieralo 72 €, za ktoré sa zakúpilo krmivo pre psíkov a odčervovacie tabletky pre mačičky. Študenti prispeli i starými dekami a paplónmi, aby mohli aj zvieratá stráviť Vianoce v teple. Poďakovanie patrí aj MVDr. J. Mudríkovi z veterinárnej ambulancie Turzovka, u ktorého bolo potrebné krmivo a odčervovacie tabletky zakúpené, dodala Čuláková.
Vďaka pomoci týchto študentov mali Vianoce i najlepší priatelia človeka, ktorí sa odvďačia svojou vernosťou.
Spolužiaci - stredoškoláci z partnerských škôl, pripojte sa a pomôžte aj vy opusteným zvieratkám v útulku, urobíte dobrý skutok a podporíte dobročinnú akciu.

foto: Jana Čuláková
 


Vytvorené: 06.01.2013