Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Televízny štáb z Japonska dokumentoval zaujímavoti Kysúc

Televízny štáb z Japonska dokumentoval zaujímavoti Kysúc

Nová Bystrica 27.04.2012 - Televízny štáb z Japonska pricestoval na Slovensko natočiť krátky dokument približujúci cestovanie vlakom po zaujímavých trasách na celom svete. Ich 9-dňová cesta začala vo štvrtok 19. apríla 2012 v Bratislave a končí 27. apríla 2012 v Košiciach. Poznávaciu cestu zástupcov spoločnosti Panasonic Visual Inc, spojenú s natáčaním programu Sekai Yumeressha ni Notte (To Train with Dream World), organizuje Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR), informuje hovorca ŽSK Peter Kubica.

Cez víkend zavítali japonskí kameramani do Žilinského kraja, kde spoznali historické pamiatky a prírodné krásy nášho kraja. V sobotu viedli ich kroky zo žilinskej železničnej stanice priamo do Múzea kysuckej dediny a ľudovej architektúry vo Vychylovke, kde si vyskúšali jazdu jedinečnou Historickou lesnou úvraťovou železnicou (HLÚŽ). Ďalšou zastávkou televízneho štábu bola rázovitá obec Terchová, rodisko slávneho Jánošíka. Navštívia i liptovský región, kde na nich čaká ochutnávka tradičných slovenských výrobkov a prehliadka pamiatkovej rezervácie ľudovej architektúry vo Vlkolínci. Podhorská obec neďaleko Ružomberka bola v roku 1993 zapísaná do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Ďalšia exotická návšteva v podobe izraelských touroperátorov zavíta do Žilinského kraja koncom apríla. Poznávaciu cestu s cieľom prezentovať malebnosť a skvosty severozápadného Slovenska, organizuje Krajská organizácia cestovného ruchu Žilinský turistický kraj v spolupráci so SACR. Izraelskí touroperátori spoznajú atraktívne regióny Liptova a Oravy. V rámci triptouru absolvujú prehliadku čarovnej Demänovskej jaskyne slobody, vyskúšajú si adrenalín v podobe raftingu na rieke Belá a oddýchnu si v bazénoch liptovskomikulášskej Tatralandie.
Žilinský kraj je lákavá destinácia cestovného ruchu. Naše regióny Horné Považie, Kysuce, Liptov, Orava a Turiec sú rôznorodé, no všetky oplývajú svojim typickým bohatstvom, či už sú to prírodné krásy, historické pamiatky, stredoveké hrady a kostoly, dobové múzeá či turistické možnosti. Teší ma, že o náš kraj sa zaujímajú nielen medzi domáci a zahraniční turisti, ale tiež odborníci z oblasti turizmu, médií a marketingu,“ povedal predseda ŽSK Juraj Blanár.


Vytvorené: 30.04.2012