Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Cena Fair play 2011 pre Mariána Majáka z Obchodnej Akadémie v Čadci

Cena Fair play 2011 pre Mariána Majáka z Obchodnej Akadémie v Čadci

Čadca 23.02.2012 - Predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár odovzdal na pôde Úradu ŽSK Ceny fair play za rok 2011. Po piatykrát krajská samospráva ocenila najférovejší čin športovca, najvýznamnejší prínos v oblasti športu, ale i humánny čin.

Ocenenie za najférovejší čin

Počin Mariána Majáka z Obchodnej Akadémie v Čadci, ktorému zmysel pre spravodlivosť a fair play nie je cudzí, si vyslúžil ocenenie najférovejší čin. Za pomoc spoluhráčke pri ťažkom úraze s hrozbou vykrvácania.
Prvenstvo prínosu v oblasti športu patrilo primátorovi mesta Krásno nad Kysucou Jozefovi Grapovi. Svojou osobnosťou dokáže nadchnúť mládež pre zdravý životný štýl a je priekopníkom športových súťaží v regióne Kysúc.
Čestné uznanie za rozvoj športových aktivít pre zvýhodnených i nezvýhodnených žiakov, ale i za medzinárodnú spoluprácu a príkladný prístup k športu získala riaditeľka Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline Mária Wienerová a riaditeľ Strednej odbornej školy technickej v Čadci František Kajánek.

V tohtoročnej ankete bolo Cenou fair play predsedu ŽSK ocenených dovedna 9 osobností, ktoré prispeli k šíreniu športového ducha, priateľstva a k aktívnej podpore športu. foto (zask.sk)


Vytvorené: 27.02.2012