Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Turzovčan kradol kabelky no polícia ho chytila, hrozí mu trest až 8 rokov

Turzovčan kradol kabelky no polícia ho chytila, hrozí mu trest až 8 rokov

Turzovka 23. 12. 2011 - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil zo zločinu lúpeže 20 ročného muža z Turzovky. Obvinený 15. decembra v čase po pol ôsmej večer v Turzovke pristúpil zozadu k 39 ročnej žene a snažil sa jej strhnúť kabelku, ktorú mala prevesenú cez rameno. Poškodená chcela zabrániť obvinenému, aby jej kabelku vytrhol, a preto si ju držala rukou. Následne došlo k zápasu a obaja spadli na zem.

Obvinený vytrhol žene kabelku z rúk a z miesta ušiel. Odcudzením kabelky a vecí v nej bola spôsobená škoda vo výške 250.-€ a žena utrpela drobné zranenie ruky, ktoré si nevyžiadalo lekárske ošetrenie.

V krádežiach pokračoval

Obvinený svoje konanie zopakoval v Turzovke aj 18. decembra, a to dokonca dvakrát. Najskôr sa v čase pred 17.00 hod. podobným spôsobom snažil strhnúť kabelku z ramena 53 ročnej žene. Ramienka z kabelky sa odrhli a zostali obvinenému v rukách. Napadnutá žena začala kričať o pomoc a obvinený z miesta ušiel. Poškodením kabelky vznikla škoda vo výške najmenej 30.-€. Krátko po osemnástej hodine obvinený opäť úradoval. V tomto prípade sa jeho obeťou stala 47 ročná žena, ktorej sa snažil z ruky vytrhnúť tašku. Poškodenej povedal, aby mu dala tašku, udrel ju rukou do tváre a vyhrážal sa jej zabitím. Následne z miesta ušiel na neznáme miesto. Napadnutá utrpela zranenie, ktoré si vyžiadalo lekárske ošetrenie s nezistenou dobou liečby.

Krátko po poslednom skutku bol obvinený neďaleko od miesta činu zadržaný príslušníkmi Obvodného oddelenia Policajného zboru v Turzovke a predvedený na policajný útvar. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby, ktorý bol akceptovaný a obvinený skončil vo väzbe. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov.


Vytvorené: 29.12.2011