Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Za prepad 78-ročnej ženy hrozí mladíkovi až dvanásťročný trest

Za prepad 78-ročnej ženy hrozí mladíkovi až dvanásťročný trest

Krásno nad Kysucou 21.11.2011 - Sedem až dvanásťročný trest hrozí 18-ročnému mladému mužovi z Krásna nad Kysucou, ktorý v piatok v rodinnom dome v Oščadnici prepadol 78-ročnú ženu. Obvinený mladý muž mal 18. novembra  vojsť do dvora rodinného domu starenku zvaliť na zem a prisadnúť ju, kde sa jej vyhrážal zabitím.

Tu sa mal najskôr ukryť v hospodárskej budove. Keď do rodinného domu vošla 78-ročná žena, mal ísť obvinený mladík za ňou. V dome ju mal, za pomoci rýľa v ruke, zhodiť na zem a sadnúť si na ňu. Ďalej sa jej mal vyhrážať zabitím a mal na ňu kričať, aby mu dala peniaze. Následne si mal vybrať z kabelky poškodenej finančnú hotovosť a mal sa snažiť stiahnuť jej z prsta prsteň zo žltého kovu. To sa mu však nepodarilo, ale nakoľko žena mala obavu o svoj život a zdravie, prsteň mu vydala sama,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radko Moravčík.

Doplnil, že napadnutá žena utrpela doposiaľ presne nezistené zranenia a neustálenú majetkovú škodu. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil mladého muža zo zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 21.11.2011