Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

51-ročný vodič z Poľska dnes tragicky zahynul pri dopravnej nehode v Krásne nad Kysucou

51-ročný vodič z Poľska dnes tragicky zahynul pri dopravnej nehode v Krásne nad Kysucou

Krásno nad Kysucou 25.10.2011 - Dnes v ranných hodinách došlo na ceste I/11 v katastri mesta Krásno nad Kysucou k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol jeden ľudský život. 20-ročný vodič z okresu Čadca viedol osobné motorové vozidlo značky Fiat v smere jazdy od Žiliny na Čadcu. Po prejazde mierne ľavotočivej zákruty z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim vozidlom Mercedes, ktoré viedol 51-ročný vodič z Poľska.

Po zrážke vozidlo Fiat narazilo do prichádzajúcej nákladnej súpravy Scania v smere od Čadce, následne do zvodidiel a zostalo stáť na vozovke. Vozidlo Mercedes prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s autobusom prichádzajúcim v smere od Žiliny, ktorý narazil do pred ním idúceho vozidla Škoda. Vozidlo Mercedes zostalo po kolízii prevrátené na ľavom boku.

Pri dopravnej nehode utrpel vodič vozidla Mercedes zranenia nezlučiteľné so životom a jeho spolujazdkyňa ľahké zranenia. Vykonanými dychovými skúškami alkohol u vodičov zistený nebol. Predbežná materiálna škoda na vozidlách bola vyčíslená na 54.100 €. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Správa HaZZ

Dňa 25. 10. 2011 o 06:50 hod. boli hasiči z Čadce vyslaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste I/11 v katastri obce Krásno nad Kysucou, okres Čadca. Hasiči po svojom príjazde zistili, že sa jedná o dopravnú nehodu 5 vozidiel - kamiónu, autobusu, dodávky a 2 osobných motorových vozidiel. Účastníkmi nehody bolo 9 osôb. Pri nehode sa zranila 1 osoba z dodávky a vodič dodávky, ktorý bol vo vozidle zakliesnený, utrpel smrteľné zranenia. Hasiči vyslobodili telo usmrtenej osoby z vozidla za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho náradia. Vyslobodenie tejto osoby bolo veľmi komplikované, nakoľko vozidlo bolo prevrátené na boku a usmrtená osoba mala nohu uviaznutú pod prístrojovou doskou a pedálom. Následne hasiči odstránili pomocou sorbentu uniknuté prevádzkové kvapaliny.


Fotogaléria k článku :

hromadna-dopravna-nehoda-pri-obci-krasno-nad-kysucou-oktober-2011-3.jpg
hromadna-dopravna-nehoda-pri-obci-krasno-nad-kysucou-oktober-2011-2.jpg
hromadna-dopravna-nehoda-pri-obci-krasno-nad-kysucou-oktober-2011.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 25.10.2011