Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Top výrobkom roka 2011 sa pýšia Kysuce, mladý tvorca 2011 je z Krásna nad Kysucou

Top výrobkom roka 2011 sa pýšia Kysuce, mladý tvorca 2011 je z Krásna nad Kysucou

Krásno nad Kysucou 19.04.2011: V Nitre sa v dňoch 14. - 16. apríla uskutočnil 19. ročník celoslovenskej predajnej výstavy výrobkov žiakov stredných odborných škôl Mladý tvorca 2011. Úspešné 1. miesto a Cenu Ministra hospodárstva Slovenskej republiky TOP VÝROBOK Mladý tvorca 2011 si odniesla Stredná odborná škola drevárska z Krásna nad Kysucou za detskú izbu pre zrakovo postihnutého žiaka " SEN OČI ".

V rámci výstavy Agrokomplexu prebiehalo súčasne niekoľko súťaží: Top výrobok, Najlepšia maturitná práca v drevárskych výrobkoch na Slovensku, ako aj Súťaž zručnosti v odbore stolár a operátor drevárskej a nábytkárskej výroby na Slovensku. Za úspešnú účasť v súťaži o top výrobok ocenili aj Strednú odbornú školu drevársku z Liptovského Hrádku. Získala v súťaži diplom a malý pohár za súbornú prezentáciu "Poľovnícka izba". V kategórii umelecké spracovanie výrobkov z dreva získala Spojená škola v Žiline na Rosinskej ceste diplom a malý pohár za úspešnú účasť v súťaži za dobový toaletný stolík. Počas výstavy odovzdala na slávnostnom oceňovaní riaditeľka odboru školstva a športu ŽSK Dana Mažgútová „Cenu predsedu Žilinského samosprávneho kraja“ práve riaditeľovi Strednej odbornej školy drevárskej v Krásne nad Kysucou Jánovi Palkovi. „Škola neustále napreduje v rozvoji odborného vzdelávania, je regionálnym lídrom a kvalitou vzdelávania sa zaradila medzi najúspešnejšie školy v kraji,“ povedala Dana Mažgútová. V súťaži zručnosti v profesii stolára a operátor drevárskej a nábytkárskej výroby získal 1. miesto Marek Stríček zo SOŠ drevárskej z Krásna nad Kysucou, 2. miesto obsadil Marek Hudec zo SOŠ drevárskej z Liptovského Hrádku a 3. miesto v súťaži patrilo Matejovi Zajoncovi SOŠ drevárskej v Spišskej Novej Vsi. Ceny víťazom odovzdal Petr Zemanik, generálny sekretár Zväzu spracovateľov dreva SR a Ján Palko, riaditeľ SOŠ drevárskej Krásno nad Kysucou. Súťaž zručnosti sa tešila veľkému záujmu návštevníkov výstavy.

Organizátorom výstavy je Ministerstvo hospodárstva SR v spolupráci so zamestnávateľskými zväzmi a samosprávnymi krajmi. Cieľom výstavy je prispieť k propagácii a podpore stredného odborného vzdelávania a prípravy žiakov, k jeho skvalitneniu v súlade s predpokladaným vývojom hospodárstva Slovenska a s požiadavkami trhu práce, informovala hovorkyňa ŽSK Radka Kulaviaková.


Vytvorené: 26.04.2011