Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Dnes je Deň narcisov, pomôcť v boji proti rakovine môžete aj cez SMS

Dnes je Deň narcisov, pomôcť v boji proti rakovine môžete aj cez SMS

Cieľom Dňa narcisov je vniesť problematiku boja proti rakovine ako aj pravdu o súčasnom postavení chorých na Slovensku bližšie k ľuďom - do ulíc, aby sa z choroby nestal strašiak, ale fakt, ktorý ľudí spája. Deň narcisov sa už tradične koná v apríli každého roka. Jeho symbolom je žltý narcis - kvietok jari a nádeje, ktorý si ľudia pripínajú v tento deň na svoj odev, aby aj týmto spôsobom vyjadrili solidaritu s osobami postihnutými rakovinou.

Mesto Turzovka podporuje deň narcisov

Turzovka 13.04.2011 - V piatok 15. apríla sa už po pätnásty krát objavia aj v uliciach mesta Turzovka malé žlté kvietky, ako symboly ľudskej spolupatričnosti a pomoci onkologickým pacientom. Aj tento rok môžete prostredníctvom Ligy proti rakovine vyjadriť svoju účasť s postihnutými a ich rodinami a podporiť výskum, preventívne programy, ako aj samotných onkologických pacientov.
Veríme, že sa do tejto veľkej humanitárnej akcie zapojí čo najviac ľudí a kúpou Narcisu pomôžu Lige proti rakovine získať prostriedky na pomoc v boji s touto zákernou chorobou, ktorá číha na každého z nás.

tuzovka.sk

Ako prispieť cez mobil? - počas kampane Dňa narcisov (4.4. - 18.4.2011) môžete projekt podporiť i zaslaním prázdnej SMS na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov.

Deň narcisov

Pred 15 rokmi odštartovala Liga proti rakovine unikátny projekt - zbierku Deň narcisov. Počas rokov sa vypracoval vďaka dôvere ľudí a skvelej organizácií LPR v najväčšiu verejnoprospešnú finančnú zbierku na Slovensku. Takmer 95% populácie Slovenska tento projekt pozná a hodnotí ho pozitívne (zdroj: prieskum Soria&Grey, máj 2006).

Deň narcisov každoročne pomáhajú popri sekretariáte LPR organizovať stovky spoluorganizátorov po celom Slovensku. Sú to pobočky LPR, školy, spolky, mestá, skautské oddiely, kluby dôchodcov, združenia SČK a mnoho iných ľudí dobrej vôle. Počas jediného dňa vyrážajú do ulíc miest a obcí s pokladničkami, aby mala verejnosť možnosť vhodiť do ne ľubovoľný príspevok a mohol sa tak pridať k veľkej rodine „narciskov".Ostatné formy prispenia sú vkladom na účet LPR alebo v posledných 4 rokoch aj zaslaním SMS v sieti mobilných operátorov. (bližšie o možnostiach príspevkov sa dočítate kliknutím na jednotlivé ročníky Dňa narcisov).

Okrem toho LPR SR podporujú aj mnohí partneri, ktorí sponzorsky umožňujú znášať náklady organizácie a zabezpečenia Dňa narcisov.

Financie vyzbierané v Deň narcisov prerozdeľuje LPR späť do projektov, na ktoré prichádzajú žiadosti zo všetkých regiónov Slovenska. Generálna rada LPR rozhoduje o prerozdelení výťažku v troch hlavných oblastiach a to:

* psychosociálna starostlivosť o onkologických pacientov a služby pre zlepšenie kvality ich života i života ich najbližších
* výchova, informovanosť a prevencia zameriavajúca sa nie len na pacientov, ale na širokú verejnosť a najmä na mládež
* prenos výsledkov klinického a základného výskumu do diagnostiky, liečby a rehabilitácie onkologických pacientov

Všetky vyzbierané peniaze teda LPR SR vracia do spoločnosti a do vlastných projektov, ktorými priamo poskytuje služby a pomáha tým, ktorí bojujú s rakovinou.

Liga proti rakovine : www.lpr.sk


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 13.04.2011