Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Projekt regulácie Hlinenského potoka v Turzovke ohrozuje súhlas vlastníkov priľahlých pozemkov

Projekt regulácie Hlinenského potoka v Turzovke ohrozuje súhlas vlastníkov priľahlých pozemkov

Turzovka 10.03.2011: V závere februára sa stretli na pôde Mestského úradu v Turzovke zástupcovia samosprávy a budúceho investora stavby „Turzovka - úprava toku Hlinenský potok“, aby zhodnotili postup, akým sa uberá pripravovaný projekt. Keďže sa investorovi ani pri aktívnej pomoci mesta doposiaľ nepodarilo zabezpečiť uzatvorenie všetkých „zmlúv o budúcich zmluvách“ na vysporiadanie pozemkov dotknutých reguláciou toku, je celý vyprojektovaný zámer ohrozený.

Pri podávaní žiadosti a uchádzaní sa o finančné zdroje z Kohézneho fondu na uvedenú stavbu je potrebný 100% súhlas všetkých vlastníkov pozemkov dotknutých stavbou, je možné, že cca 20 takýchto vlastníkov, ktorí doposiaľ neuzatvorili zmluvy o budúcich zmluvách, bude hlavnou príčinou toho, že projekt Slovenský vodohospodársky podnik š.p. Piešťany nebude môcť podať a nebude sa tak môcť uchádzač o získanie grantových peňazí, ktoré sú aj pre naše mesto tak prepotrebné. Veď podľa informácií pracovníkov SVP, na tento rok opäť nedostali finančné zdroje, ktorými by mohli pokryť aj úpravy podstatne menej finančne náročné, ako je investičná potreba v m.č. Hlinené.

Môže sa tak stať, že Hlinenský potok sa svojej regulácie nedočká ešte dlhé roky, v prípade povodňového ohrozenia napácha nové a možno omnoho rozsiahlejšie škody na majetku občanov i samosprávy a ohrozená ostane aj investícia mesta, ktorou sa pri začatí rekonštrukcie cesty v Hlinenom počítalo - t.j., že sa položí 1. asfaltová vrstva pred začatím regulácie, a po ukončení úprav potoka sa položí druhá, nepriepustná vrstva asfaltu, čím bude rekonštrukcia cesty ukončená.

zdroj: turzovka.sk


Vytvorené: 11.03.2011