Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Opitý vodič zrazil policajta a viezol ho na kapote

Opitý vodič zrazil policajta a viezol ho na kapote

Čadca 8.10.2010 TASR - Až osemročný trest hrozí 24-ročnému mužovi z okresu Brezno, ktorý v sobotu nadránom ušiel z miesta dopravnej nehody v Radoli a v Čadci zrazil policajta. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radka Moravčíka ušiel opitý muž so Škodou Favorit z Radole do Čadce, kde ho na križovatke spozorovali policajti. Zastavili pred vozidlom a vodiča opakovane vyzvali na vypnutie motora a vystúpenie z vozidla. Na výzvy však nereagoval.

Naopak s vozidlom zacúval, pričom prešiel jednému z policajtov po nohe. Potom vozidlo smeroval priamo na policajta, ktorého zasiahol prednou časťou a viezol ho na kapote. Policajt sa následne skĺzol na vozovku, ale vodič nezastavil a pokračoval v protismere na Turzovku, informoval Moravčík.

V obci Raková zišiel unikajúci vodič v ostrej ľavotočivej zákrute mimo cestu a havaroval. Policajti ho zadržali a privolali mu lekársku pomoc, nakoľko javil známky zranenia po dopravnej nehode.

Vykonanou dychovou skúškou zistili u neho 1,88 promile alkoholu. Vozidlo viedol aj napriek tomu, že mu bol súdom uložený trest zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel, dodal Moravčík.

Vyšetrovateľ 24-ročného muža obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 12.10.2010