Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Trinásta BESKYD RALLYE 2010

Trinásta BESKYD RALLYE 2010

BESKYD RALLYE 2010 - motoristické podujatie so štipkou histórie, ktoré už po 13 krát zorganizoval Turzovský Veterán Club. Tento rok sa niesol v spolupráci s mestom Čadca a mestom Bíla (ČR).
Deväťdesiat historických vozidiel sa od 29.07. do 1.08. 2010 v rámci podujatia zúčastnilo dvoch etáp: Slovensko-Poľskej a Slovensko Českej, počas ktorých absolvovali cca 200 km jazdy krásnym horským prostredím Moravsko-Slovenských Beskýd.

Historické vozidlá vyrobené do roku 1945 v v rámci Slovensko-českej etapy zavítali aj do Čadce na Matičné námestie. V sobotu 31. júla 2010 mali desiatky Čadčanov možnosť pozrieť si nielen historické vozidlá, ale aj dobové oblečenie posádok a na vlastnej koži zažiť atmosféru minulého storočia „Zámer podujatia vystihuje jeho motto: „Spanilá jazda beskydskou krajinou“ . Ide o snahu zviditeľniť turistickú hodnotu Euroregiónu Beskydy a prispieť aj k rozvoju cezhraničnej spolupráce,“ uviedol primátor mesta Čadca Jozef Vražel.

Program čadčianskej zastávky pozostával z príchodu historických vozidiel na Matičné námestie, privítania účastníkov primátorom mesta Čadca Jozefom Vraželom, odborného komentáru pre divákov, dobovej hudba a slávnostného štartu za účasti predstaviteľov mesta, ktorý bol spojený s odovzdaním propagačných materiálov Mesta Čadca. Ukončenie etapy prebiehalo vo večerných hodinách na moravskej strane v meste Bíla, odovzdaním ocenení primátora mesta Čadca Jozefa Vražela jednotlivým účastníkom.

-sik-


Fotogaléria k článku :

tlacova-baskyd-rally-2010-2.jpg
tlacova-baskyd-rally-2010-3.jpg
tlacova-baskyd-rally-2010-4.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 09.08.2010