Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Pri futbalových výtržnotiach v Bosne zahynul fanúšik

Pri futbalových výtržnotiach v Bosne zahynul fanúšikSARAJEVO 4. októbra (WEBNOVINY) Zápas bosniankych futbalových klubov Sarajevo a Śiroký Brijeg dnes podvečer sprevádzali krvavé potýčky. Rozbúrení fanúšikovia na štadióne Pecara v meste Śiroki Brijeg blízko Mostaru vystrelili niekoľko nábojov priamo na tribúne. Následne podpálili policajné auto, niekoľko civilných áut a okolité reštaurácie.

Podľa miestnej policie bolo zranených viac ako 10 fanúšikov a 12 policajtov a jeden fanúšik prišiel o život. Hovorkyňa Mostarskej nemocnice Ana Marija Dedic, kde zranených previezli, potvrdila trnásť hospitalizovaných osôb. Z tohto počtu sú dvaja vážne zranení, niekoľko osôb prepustili na domácu liečbu.

Výtržnosti pokračovali v meste Mostar, kam sa premiestnilo asi 300 fanúšikov futbalového tímu FK Sarajevo. Následkom sú materiálne škody na budovách v meste, počty zranených v Mostare zatiaľ nie sú známe.

Podľa miestnych médii polícia nezvládla výtržnosti v Śirokom Briketu, pretože väčšina jednotiek bola poslaná do Mostaru, kde zápasili tradične etnicky znepriatelené kluby Velez a Zrinski. Avšak rozzúreným fanúšikom sa podarilo doslova zaplaviť a znehybniť obe mestá.


Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 04.10.2009 | Čitateľov: 338