Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Prvýkrát sa zíde nový albánsky parlament, opozícia ohlásila bojkot

Prvýkrát sa zíde nový albánsky parlament, opozícia ohlásila bojkotTIRANA 6. septembra (WEBNOVINY) - Albánska parlamentná opozícia ohlásila úplný bojkot činnosti parlamentu, ktorý sa má v pondelok po prvýkrát zísť v novom zložení. Na takejto stratégii sa poslanci zvolení za opozičnú Socialistickú stranu dohodli v sobotu na rokovaní v Tirane. Bojkotom chcú protestovať proti parlamentným voľbám z 28. júna, o ktorých tvrdia, že boli zmanipulované.

V pondelok by malo byť známe aj zloženie novej vlády staronového premiéra Saliho Berishu. Jeho pravicová Demokratická strana získala vo voľbách 70 z celkového počtu 140 parlamentných kresiel a dohodla sa na koaličnej spolupráci s malou ľavicovou koalíciou expremiéra Ilira Metu, ktorá má v parlamente štyri kreslá.

Metova koalícia najskôr inklinovala skôr k spolupráci so socialistami, no Berishovi demokrati ju nakoniec pretiahli na svoju stranu. Socialisti majú v novom parlamente 66 poslancov, čiže ani keby si získali Metovu koalíciu, nemali by väčšinu.

SITA/AP

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 06.09.2009 | Čitateľov: 321