Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Vlakové nešťastie v Turecku si vyžiadalo 4 obete a 17 zranených

Vlakové nešťastie v Turecku si vyžiadalo 4 obete a 17 zranenýchANKARA 27. augusta (WEBNOVINY) - Na severozápade Turecka vo štvrtok prišlo k vlakovému nešťastiu, pri ktorom prišli o život najmenej štyria pasažieri a ďalší 17 utrpeli zranenia, informovali miestne úrady. Niekoľko súprav vlaku, ktorý smeroval z Ankary do Istanbulu, sa vykoľajilo, uviedol zástupca záchranárov Gurghan Bilgili. "V prvom vozni sú stále uväznení nejakí pasažieri a momentálne sa ich snažíme zachrániť," informoval Bilgili. Správy o tom, ako vlastne k dopravnej nehode prišlo, sa rôznia.

Soner Celik, pasažier, ktorý sa v inkriminovanom vlaku viezol, pre americkú televíziu CNN uviedol, že neďaleko trate v tom čase pracoval buldozér, ktorý sa z priľahlého kopca zosunul až ku koľajniciam a narazil do vlaku. Incident sa odohral 250 kilometrov od Istanbulu. Najviac poškodený bol prvý vozeň, ktorý sa prevrátil a zostal zakliesnený medzi buldozérom a mostom, uviedla agentúra Anatolia.

Turecká vláda už dlhšie pracuje na modernizácii železničnej dopravy v krajine, ktorá trpí poruchami signalizácií, zastaranými vlakmi a chátrajúcimi traťami. K najhoršiemu železničnému nešťastiu v Turecku prišlo v roku 2004, keď sa čisto nový vysokorýchlostný vlak na linke z Istanbulu do Ankary vykoľajil. Nehodu vtedy neprežilo 37 ľudí.

SITA/AP

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 27.08.2009 | Čitateľov: 357