Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Vyšetrovanie vraždy Politkovskej je fraška, tvrdí jej rodina

Vyšetrovanie vraždy Politkovskej je fraška, tvrdí jej rodinaMOSKVA 10. augusta (WEBNOVINY) - Vyšetrovanie vraždy ruskej investigatívnej novinárky Anny Politkovskej sa stalo fraškou, ktorá dokazuje nezáujem vlády nájsť jej vrahov, uviedla rodina novinárky v pondelok. Nahnevaný list detí zavraždenej novinárky publikoval denník Novaja Gazeta, v ktorom Politkovská pracovala, potom, ako súd minulý týždeň odmietol ich žiadosť o obnovenie vyšetrovania vraždy z roku 2006. "Takmer trojročné vyšetrovanie sa stalo fraškou, ktorej cieľom je odpútať pozornosť verejnosti od základnej otázky, kto nariadil jej vraždu," píše sa v liste. Súd odmietol žiadosť Politkovskej detí s odôvodnením, že bude obnovený proces s tromi podozrivými z predchádzajúceho pojednávania začiatkom roka, ktorí neboli obvinení z nariadenia ani vykonania vraždy novinárky.

Politkovskej deti Iľja a Vera tiež vyjadrili pobúrenie z nariadenia súdu, ktorý im prikázal dostaviť sa na "nezmyslené" pojednávanie. "Nemyslíme si, že je potrebné aktívne sa zúčastniť na tomto ´divadle´." Politkovskej deti sú presvedčené, že vláda ukázala "absolútny nezáujem vyriešiť tento zločin" a "v skutočnosti ozajstných vrahov kryje".

Annu Politkovskú, ktorá kritizovala Vladimíra Putina a jeho politiku v Čečensku, zastrelil neznámy vrah pred jej bytom v centre Moskvy 7. októbra 2006.

SITA_AFP

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 10.08.2009 | Čitateľov: 530