Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Žena dostala za sex so svojimi synmi 9 rokov

Žena dostala za sex so svojimi synmi 9 rokovPRAHA 31. júla (WEBNOVINY) - Ženu zo stredných Čiech, ktorá nútila k súloži svojich dvoch neplnoletých synov, poslal v piatok súd v Hradci Králové na deväť rokov za mreže a nariadil jej ochrannú sexuologickú liečbu. Obvinil ju zo znásilnenia, pohlavného zneužívania a udržiavania pohlavného styku medzi príbuznými. Žena sa môže proti rozsudku ešte odvolať. Pred súdom sa obhajovala tým, že deti "chcela len zaučiť v intímnych otázkach". "Najprv deti poučila o sexuálnych vzťahoch medzi mužom a ženou a potom im prikázala, aby sa vyzliekli, sama bola tiež nahá," píše sa v obžalobe. 37-ročná žena nútila k sexu dvoch synov, ktorí obaja chodili na prvý stupeň základnej školy, v kuchyni ich rodinného domu. Mladší zo súrodencov to po niekoľkých dňoch odmietol, starší syn však v súložení s matkou pokračoval dlhšie a sexu sa oddávali štyrikrát týždenne.

Žena, ktorej hrozilo až 12-ročné väzenie, tvrdí, že všetko prebiehalo s vedomím a súhlasom manžela. "Hovoril, že chlapci sú už veľkí a mali by sa niečo naučiť o sexe. Chcel, aby som im všetko ukázala," tvrdí matka. Otec detí to však odmieta. O praktikách, ktoré sa dejú v jeho dome, sa podľa vlastných slov dozvedel od synov až po tom, ako sa od ich matky odsťahoval, a okamžite ju zažaloval.

Podľa sexuológa Petra Weissa ide o "úplne výnimočný prípad". Nielen preto, že sa týchto skutkov dopustila žena, ale aj preto, že obeťami zneužívania boli jej vlastné deti. "Vo všeobecnosti platí, že praví pedofili, muži aj ženy, nezneužívajú vlastné deti," cituje Weissa internetový server iDnes.cz. Slová o zaúčaní detí do tajov sexu, ktorými sa žena pred súdom obhajovala, môžu byť podľa Weissa takzvanou psychologickou racionalizáciou, teda dodatočným rozumovým zdôvodnením neobhájiteľného konania.

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 31.07.2009 | Čitateľov: 1373